E-faktura

E-faktura

Om du är ansluten till en internetbank kan du få dina avgifts- och hyresavier, i de fastigheter och bostadsrättsföreningar där vi sköter den ekonomiska förvaltningen, som e-faktura.

E-faktura innebär att MARK skickar fakturan elektroniskt direkt till din internetbank istället för en pappersfaktura/pappersavi.

Varför ska jag välja e-faktura?
Fördelar med e-faktura är att det är snabbare, enklare och säkrare än andra betalningssätt. Alla uppgifter är redan ifyllda vilket förenklar din hantering när du ska betala dina räkningar genom internetbanken. Allt du behöver göra är att kontrollera och godkänna fakturan. E-fakturan är skyddad så att inga uppgifter kan förändras eller läsas av någon annan än dig. Tjänsten är kostnadsfri.

Du gör även en insats för miljön genom mindre pappersanvändning och färre transporter.

Hur anmäler jag mig till e-faktura?
Anmälan görs direkt på din internetbank. När du betalar en pappersfaktura/pappersavi i din internetbank får du automatiskt upp en fråga om du vill anmäla dig till tjänsten e-faktura mot MARK Fastighet Mälardalen AB. Du kan även anmäla i din internetbank och söka i en lista över företag som erbjuder e-faktura. Du väljer MARK Fastighet Mälardalen AB och får då fylla i ett anmälningsformulär på skärmen. När du bekräftat anmälan skickas formuläret till MARK och fakturan levereras elektroniskt till din internetbank vid nästa faktureringstillfälle.

Får jag en pappersfaktura?
Nej, när du har anmäld dig för e-faktura får du inte längre någon papperfaktura/pappersavi hemskickad.

Hur vet jag att jag har fått en e-faktura?
Du får ett meddelande i din internetbank när du har en ny faktura att betala.

Vilken information finns på e-fakturan?
Den innehåller samma uppgifter som dina tidigare pappersfakturor/pappersavier.

När får jag e-faktura?
Den kommer med samma tidsintervall som dina tidigare papperfakturor/pappersavier.

Kan jag kombinera e-faktura med autogiro?
Ja, du kan ansöka om att dina e-fakturor ska betalas med autogiro. Det innebär att du får en e-faktura som inte behöver godkännas utan som automatiskt betalas på förfallodagen.

Kan jag betala någon annan persons e-faktura via min internetbank?
Ja, vill du betala en faktura med annan fakturamottagare än dig själv fyller du i både dina och kundens uppgifter på anmälningsformuläret.

Vart vänder jag mig om jag har frågor om e-fakturan?
Frågor som gäller betalningen av fakturan besvaras av din internetbank. Har du frågor om innehållet i fakturan kontaktar du den referens som finns angiven på fakturan.

Vad händer om jag missar att betala e-fakturan?
MARK skickar då ut en betalningspåminnelse i pappersform.

Vad händer om jag byter bank?
Du måste anmäla till din nya internetbank att du även i fortsättningen vill ha e-fakturor från MARK Fastighet Mälardalen AB.

Hur avanmäler jag mig från e-faktura?
Om du av någon anledning vill säga upp din e-faktura gör du även det på internetbanken.